GODASTE BANANGRANOLAN RECEPT

Min kärlek till granola är stor. Det är något med det där crunchet. Den började gro när jag jobbade på Blueberry Lifestyle, jag arbetade själv i köket ett antal gånger och fick ofta ansvara för just granolan. Något jag tog emot med öppna armar. Denna banangranola ibloggade Moa Hals om och jag var ju tvungen att prova, då jag innan alltid sötat med äppeljuice.& jag blev minsann inte besviken, denna har blivit min nya favorit och jag har nu stått varje söndag i ett antal veckor och rostat granola som en tok.. Banangranola 1 stor burk7 dl havregryn, alternativt häften råg/dinkel/bovete och häften havre1 dl nötter, min favorit är mandel eller hasselnötter1 dl pumpafrön (eller sesamfrön/solrosfrön)1 dl riven kokos/kokosflakes½ tsk vaniljpulverKanel/kardemumma efter smak2 nypor flingsalt3 msk kokosolja, rumstemperatur3 msk flytande honung eller agavesirap2 mogna ekobananerSätt ugnen på 200°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda havregryn, nötter, kokos, pumpafrön, vanilj och salt i en stor skål. Ta fram en tallrik och mosa bananerna med en gaffel, sleva upp kokosolja samt ringla på honung. Knåda allting med händerna tills det blivit en jämn smet. För över banansmeten till skålen med de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Sprid ut granolan i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Krydda med stött kardemumma och mald kanel. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Titta till granolan regelbundet och rör om med en träsked efter ca 8 minuter så att den inte bränns vid. Jag brukar sätta ner plåten längst ned och stänga av värmen när den fått en fin gyllenbrun färg, och låta den svalna över natten. Häll sedan upp granolan i en lufttät glasburk.  Här toppade jag min smoothie med granolan & ett berg kokos ...