MICROKLADDKAKA MED POTATISMJÖL

I lördags vaknade jag 11:45, förvirrad. Sovit som en stock lite för länge men som tydligen behövdes. Detta gjorde att jag hamnade efter hela dagen, inte för att jag hade supermycket planerat men allting blev liksom en smula förskjutet.  Något som tillhörde planeringen var att ordna en efterrätt till kvällens grillkväll med vänner, något jag ivrigt tog på mig då jag uppskattar den uppgiften. Hur som helst, det hela slutade med att jag hade högst (egentligen mindre) 20 minuter på mig att fixa mig + fixa efterrätt. Det var ju inte så att det var livsavgörande med den där efterrätten, jag hade ju lika gärna kunnat köpa något på vägen.  Men om en är som jag, som gillar att göra något hembakt (även om tiden egentligen inte finns) så kan jag varmt rekommendera denna kladdkaka som är löjligt snabb (!) och enkelt att göra. Jag satt med den i knät på bussen och höll på att svettas ihjäl då formen fortfarande var glödhet + fullsatt buss.  Det blev iallafall värt det, som alltid blev ju mitten godast. Jag använde en lite för hög form (ca 5 cm) så en något lägre är nog att rekommendera då den förhoppningsvis inte sjunker ned i mitten som min gjorde.  (hann ju då inte fota innan och glömde göra det på plats så här är en bild när jag & syrran häver i oss något chokladigt. ps. jag fyllde 22 och hade då livets bränna (& kanske mitt värsta hår någonsin) efter 6 månader i Australien). Här har vi den, MICROKLADDKAKAN MED POTATISMJÖL (då en av vännerna ej tål gluten)  100 g smör3 ägg 2 dl socker 1/2 dl kakao 1 dl potatismjöl (generös)2 tsk bakpulver1 dl mjölk 1 nypa salt Smält smöret i micron.Blanda de torra ingredienserna. Blanda ägg, socker + smöret. Rör ihop allt till en krämig smet. Häv upp i en passande form. Maxa i micron ca 3-4 minuter. Tada!