PASTA MED AVOKADOSÅS & HALLOUMI

Både jag & min sambo är besatta av halloumi, vi äter det minst en gång per vecka. Eller förmodligen två. Förutom den goa sältan, mättnaden och snabbheten som en får av denna ultimata ost så passar den ju dessutom till väldigt mycket. Halloumin återkommer men variationen sker med tillbehören. Förra veckan blev jag sugen på pasta och vi hade några övermogna avokados, så jag googlade och fann - Pasta med avokadosås. Det var Jessica Frejs recept som fångade mitt intresse, dock följde jag endast instruktionerna för just avokadosåsen. Jag använde skruvmakaroner, kokade gröna ärtor & stekte som sagt halloumi. Det blev finemang faktiskt. RECEPT PASTA MED AVOKADOSÅS & HALLOUMI Koka pastan enligt förpackningen.Mixa 2 st avokado, 1 vitlöksklyfta, en skvätt citronsaft, en rejäl näve basilikablad, ½ dl olivolja och 1 dl kokvatten som du norpar från pastavattnet.  Mixa tills det är en slät grön sås.Koka upp gröna ärtor.Blanda pastan och avokadosåsen, låt vila med lock på så det håller sig varmt. Stek halloumin - Servera.