Filmjölkslimpa

Alla hjärtans dag!Då lyxar man till det lite extra.Idag blev det nybakat bröd. Leilas goda filmjölkslimpa med fikon, russin och nötter är ett lättbakat bröd som inte behöver jäsa. Rör bara ihop smeten och sätt in brödet i ugnen!En personlig favorit! Du behöver: 4,5 dl filmjölk1 dl mörk sirap1 dl vetekross1 dl rågkross1 dl havregryn2,5 dl grovt rågmjöl3 dl vetemjöl1 dl linfrön1 dl solroskärnor1,5 tsk salt1,5 tsk bakpulver1,5 tsk bikarbonat2 tsk brödkrydda1 dl hasselnötter1 dl torkade fikon (jag använde aprikoser)1 dl russin Gör så här: • Sätt ugnen på 200 grader.• Blanda filmjölk och sirap i en bunke.• Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem/(aprikoserna) och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.• Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.• Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl, lite havregryn, kanske några frön och grädda brödet i cirka 45 minuter. Utöver brödbaket har jag och Calle tagit en mysig picknick vid en sjö, fick en fin bukett av honom och ikväll ska vi prova att laga egen risotto.Hoppas ni har en fin dag.Sprid massa kärlek idag!/Lina