Frukostbullar med aprikos och valnötter!

Godmorgon! Få saker är så gott som nybakat, ugnsvarmt bröd till frukost. Det är liksom morgonlyx i sin allra finaste form. En lyx som spontant känns som en helg-förmån men som faktiskt, med rätt recept och lite morgonpigga gener, går att unna sig vilken vanlig vardagsmorgon som helst. Just nu är jag i en fas av ofrivilligt tidiga morgnar och efter några veckors tappra försök att somna om har jag börjat ge upp. Det finns trots allt fördelar med de där riktigt, riktigt tidiga morgnarna... Morgonpromenader och nybakade aprikosbullar till exempel! Så den här varianten på vardagslyx pysslade jag ihop i förra veckan! Enkla, goda, supersnabba och lika perfekta för en lång helgfrukost som för att förgylla en sån där ofrivilligt sömnlös vardagsmorgon... Prova!APRIKOS- OCH VALNÖTSBULLAR4 dl vatten15 g jäst1 tsk salt1 msk flytande honung9 dl rågsikt1 dl grovt hackade valnötterEtt gäng torkade aprikoser (ca 12 stycken, klippta i bitar)1 nypa kummin PÅ KVÄLLEN INNAN: 1. Smula ned jästen i vattnet och blanda ned resten av ingredienserna. 2. Arbeta ihop till en (ganska kladdig) deg, täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten. PÅ MORGONEN: 1. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord och dra ut den till ca 10x40 cm. Vik den sedan på längden. 2. Pensla med vatten och toppa med lite mjöl/ frön. 3. Sätt ugnen på 275 grader, ställ in en plåt och låt degen vila på bakbordet medan ugnen värms upp. 4. Dela degen i 10 bitar och lägg på bakplåtspapper på den varma plåten. 5. In i ugnen i cirka 13 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler!