Vegetarisk snabbmat!

Ni vet de där kvällarna när matlagning är typ det sista i hela världen som lockar? När man kraschar i soffan efter dagens äventyr eller när kylskåpet är fullt av saker som man borde äta om man vill undvika att behöva slänga ut dem. En sån kväll hade jag i torsdags. Efter en sen pendling hem från skolan var seriemarathon i soffan ett oändligt mycket roligare alternativ än matlagning. Såna där kvällar får jag brottas med mig själv lite grann. Ligga kvar i soffan eller ta tag i livet? Lätt vs. rätt ni vet.  Eftersom det första är egentligen inte ett alternativ så det brukar i regel sluta med att jag värmer en matlåda (varje students räddning) de där kvällarna. Men, så var det biten med att helst inte behöva slänga mat ut mat som inte blivit använd eftersom jag haft en vecka med för många trötta kvällar. De senaste veckorna har varit lite så- luriga på matfronten eftersom jag inte riktigt har hittat rätt i hur mycket jag faktiskt äter på en vecka ännu utan istället handlat antingen för mycket eller för lite.  Så i torsdags blev det en typisk kompromisskväll. Det rätta vann över det lätta och kylskåpet rensades till förmån för en improviserad vego-middag. Middag på 10 minuter, mindre matsvinn och min sorts snabbmat!Både lätt och rätt- en typisk win-win! Romansallad, röda linser, rivna morötter, stekt halloumiost, pumpafrön, en klick keso och färsk koriander!