Kefir

Tja!Nu känner jag lite för att skriva ett inlägg om en nyttig vana jag börjat med! Nämligen att göra egen kefir.Kefir är en typ av fermentering där man använder kefirkorn för att skapa en form av "yoghurt eller filmmjölk" fylld med probiotika och nyttiga mikrobakteier. Det har egentligen inget med yoghurt att göra, men det ser likadant ut och konsistensen är lik. Det smakar lite speciellt men jag tycker att det är väldigt gott och det vet jag att min mage tycker också. Ni kan läsa mer om kefir här!Vanligtvis använder man sig av vanlig mjölk eller någon växtbaserad mjölk. Jag använder mig dock av kokosgrädde eller kokosmjölk då det ger en god smak av kokos samtidigt som det är lite som en syrlig youghurt. Det var min moster (som kan det mesta om hälsa) som gav mig några av hennes kefirkorn då hon gör kefir varje dag. De förökar sig fort om de trivs och då är det lätt att dela med sig av dem till kompisar! Dock måste kefirkornen som är gjorda för mjökprodukter "vänja" sig vid andra typer av mjölk. Då lägger man dem ihop med mjölken man vill ha och tillsätter socker då de behöver socker för att fungera som de ska. De "äter" socker kan man säga.  Peace Out!