LEIF MANNERSTRÖM SJÖMANSBIFF

Frågade för någon dag sen vad ni ville se mer utav i bloggen och många ville ha mera matbilder. Vilken tur för er att Fredric kom förbi och lagar Leif Mannerströms sjömansbiff! Det är så gott samt att Fredric är en hejdundrande kock. Kolla in bara! Sjömansbiff 800 g ryggbiff eller högrev, 800 g fast potatis,1 stora gula lökar, 1 purjolök (det vita), 33 cl mörk öl1 tsk kryddpeppar1 tsk vitpepparkorn3 kryddnejlikor6 lagerblad2 msk Kikkoman soja, 1,5 msk kalvfond, smör till stekning, 4 dl vatten, vetemjöl, olja, smör, salt, peppar Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor. Skala och skiva löken fint, ansa och skär det vita på purjon i tunna ringar.Skiva köttet i tunna skivor. Bryn kött och lök var för sig i olja och smör, salta och peppra. Vispa ur stekpannan med 4 dl vatten mellan stekningarna och häll i en smord ugnsfast gryta tillsammans med köttet och löken. Tillsätt mörk öl, hela kryddor, soja och kalvfond.Vänd potatisen i vetemjöl och stek gyllenbrun med lite salt. Lägg potatisen på köttet och löken. Låt puttra under lock i ugnen i ca 1-1,5 timma. Efter 1,5 timma i ugn är köttet mört och stärkelsen från potatisen har bundit ihop såsen som fått fin smak av alla ingredienser.Servera med inlagd gurka och ett gott knäckebröd. Allt hittar ni här: http://www.wgs.se/wernersvarld...