SAFFRANSBISCOTTI

Ännu ett recept med saffran kommer här... Och åh så gott det blev!! Mamma brukar göra saffransbiscotti till julen och jag tycker att det är så himla gott så var tvungen att testa att göra det själv. Det jag gillar med dem är att de inte är så söta som andra bakverk kan vara, utan en perfekt bit att äta till kaffet. De var även roliga att göra och rätt enkla tycker jag. Fanns massor av olika recept på internet men jag följde ett från tidningen hembakat.  Du behöver för ca 30 st:100 g smör eller margarin1 g saffran2 ägg1 ½ dl strösocker5 dl vetemjöl1 ½ tsk bakpulver1 ½ dl sötmandelGör såhär:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.2. Häll smöret i en bunke och rör ner äggen.3. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.4.  Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.5. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 min.6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.