Chokladbiskvier
Botten: 300 g mandelmassa 1 äggvita Fyllning: 150 g blockchoklad 2 msk smör 4 msk grädde Topping: Tempererad choklad (man kan även köra utan tempererad, men det blir finare yta på chokladen om den är tempererad) Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt & vispa äggvitan fluffigt. Efter att äggvitan har blivit fluffig, vänd ner vitan i mandelmassan. Lägg smeten i en spritspåse & gör toppar & ta sedan en lilleman & platta till topparna med. Grädda i ugnen ca 10 minuter & låt kakorna svalna på en plåt. Fyllning: Värm chokladen i ett vattenbad & smält smör och grädde i en annan kastrull. Vispa sedan ihop blandningen & ställ in i kylen tills smeten har stelnat. Bred fyllningen på kakans undersida. Ställ sedan in kakorna i kylen tills krämen har stelnat: Topping: Värm chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Doppa biskviernas kräm sida i chokladen & sedan låt stelna. Tempererad choklad: Värm chokladen till 48-50 grader, kyl den till 27 grader för att sedanvärma upp till 31 grader & sedan doppar man kakorna i chokladen & låt stelna.