RECIPE/CREAMY MUSHROOM PASTA

Har fått väldiga cravings av pasta på sistone och vill helst äta det varje dag haha. Som tur är, så är det enkelt att laga! Denna maträtten kastade jag ihop för någon vecka sedan och den blev SÅ god! Prova om ni gillar peppar, pasta och svamp! Puss_________________________________________________KRÄMIG SVAMPPASTA4 portionerINGREDIENSER400 g champinjoner (gärna skogschampinjoner)400 g spagetti1 purjolök3 dl torrt vitt vin3 dl creme fraise2 dl finriven parmesanostSalt & pepparNymalen svartpeppar SÅHÄR GÖR DU1. Tvätta av och skiva svampen i lagom tunna skivor och fräs dom sedan i en stor stekpanna tills vätskan försvunnit. Krydda svampen med lite salt och peppar.2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara litegrann (ca. 2 dl).3. Tvätta och strimla purjolöken och tillsätt den i stekpannan tillsammans med svampen. Fräs tillsammans i någon minut.4. Tillsätt vinet och låt koka i några minuter, tills ca. hälften återstår. Tillsätt crème fraise och låt småkoka i några minuter. Salta efter smak, och tillsätt nymalen svartpeppar för tydligare smak.5. Ta stekpannan från värmen och blanda ihop spagettin, pastavattnet, svampsåsen och parmesanen i kastrullen. Rör ihop över en varm spisplatta så att allting blir varmt.6. Servera pasta- och svamp-röran i djupa tallrikar och toppa med lite överbliven purjolök och malen svartpeppar!