RECIPE/RISOTTO WITH ASPARAGUS AND PORK FILLET

Här har ni receptet på risotton som jag lagade för någon vecka sedan! Så himla god! Puss _________________________________________________ RISOTTO MED SPARRIS OCH FLÄSKFILÉ 4 portioner INGREDIENSER 2 schalottenlökar 1 dl olivolja 3 dl risotto-ris 2 dl torrt vin 1 liter kycklingbuljong 3 dl parmesanost 500 g fläskfilé 10 st sparris Salt & peppar SÅHÄR GÖR DU 1. Börja med att värma buljongen i en kastrull för sig. Läs på förpackningen för instruktioner och mängd vatten. 2. Ta därefter fram en tjockbottnad kastrull för att tillaga själva risotton däri. Finhacka schalottenlöken och fräs den i rikligt med olivolja utan att den får färg. 3. Tillsätt riset, höj värmen och låt det fräsa i ytterligare i någon minut tills riset blandat sig väl med löken och det känns torrt. 4. Häll på vinet och låt det koka tills det har ångats bort. Viktigt att röra om hela tiden! 5. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen. Låt det sjuda i ca. 20 minuter tills risotton har blivit lös. 6. Under tiden skär du fläskfilén i centimeterstora bitar och fräser detta mjukt i en stekpanna tillsammans med sparrisen. Här steker jag fläskfilén på svag värme för att förhindra den hårda ytan. 7. Ta bort risotton från värmen och blanda i ca. 2 msk olivolja och parmesanosten. Detta gör den fastare och krämigare. 8. Smaksätt med salt och peppar, och tillsätt mer om det behövs. 9. Blanda ner fläskfilé-bitarna och sparris-bitarna i risotton och servera direkt! Smaklig måltid!