Blåbär- och vit chokladmuffins

12 st cupcakes:2 st ägg2 dl socker50 g smält smör1 dl kesella vanilj3 dl mjöl1,5 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsockerca 1,5 dl färska blåbär (helst svenska så de inte är stora och smaklösa)75 g vit chokladTill smulpajsliknande smul på toppen: 1 dl mjöl50 g rumsptempererat smör1 msk socker1. Vispa de 2 äggen och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan det smälta smöret och kesellan. 2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och tillsätt sedan det i den resterande smeten. 3. Grovhacka den vita chokladen och skölj blåbären.4. Smula samman mjöl, det rumstempererade smöret och sockret i en egen bunke. 5. Fyll formarna med smet, tryck ner blåbär efter önskemål, lägg på bitar av vit choklad och avsluta med att strö över smulet. 6. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med vaniljvisp!Med en väldigt somrig smak är dessa muffins supergoda, framförallt varma. Äter man dem inte precis efter att man tagit ut dem ur ugnen kan man värma dem snabbt  mikron, då får man tillbaka den nybakade känslan. Superenkelt och supergott!