Hemmagjord tomatsoppa

Gårdagens middag vart tomatsoppa med vitlöksbröd, båda hemmagjorda. Min plan var från början att köpa färdig soppa eftersom jag var duktig och gjorde eget vitlöksbröd. Men när jag stod på affären och räknade lite på det så slog det mig snabbt att det ändå skulle vara billigare att göra egen, så varför inte? Till två personer behöver du:Till soppan - Ca 200g valfri pasta, 800 g krossade tomater av bra kvalitet (jag använde Mutti), 1,5 dl mjölk, en vitlöksklyfta, en tärning med grönsaksbuljong, 1 tsk basilika, 1 tsk oregano, salt & peppar.Till brödet - En större fralla/mindre limpa, ca 3 msk rumstempererat smör, 3 msk färskost med vitlökssmak, två mindre/en stor vitlöksklyfta och ev lite ost att toppa med.Sätt ugnen på 200 grader. Mixa tomaterna släta med en stavmixer, häll nedan ner i en kastrull och tillsätt mjölk och pressad vitlök. Låt koka upp och ha sedan i kryddorna och buljongtärningen, låt den sedan stå och puttra på låg värme. Börja nu med vitlöksbrödet. Blanda samman smör, färskost och den pressade vitlöken. Skär sedan rutor i brödet nästan hela vägen ner till den undre kanten, om ni inte förstår hur jag menar kan ni se på bilden nedan. Bre ner vitlöksfyllningen mellan rutorna, toppa med lite ost (om man vill ha det) och ställ in brödet i ugnen i ca 10 minuter. Koka pasta medans och servera sedan tomatsoppan med pasta och vitlöksbrödet som man kan bryta bitar ifrån. Hur gott?! Btw, vad tycker ni om våra nya underlägg i marmor? De är från Åhléns!