Homestyle cookies

I måndags när jag jobbade kväll fick jag världens sug efter att baka, så igår ställde jag mig och gjorde två egna varianter på chocolate chip cookies! Jag valde att göra en sort med mjölkchoklad och dumle, samt en sort med vit choklad, macadamianötter och hallon. De här kakorna är verkligen inte svåra att göra och dessutom är nästan tanken att de inte ska bli helt perfekta. Visst kan man stå länge och forma kakorna till en exakt jämn form innan man kör in dom i ugnen, men varför? De är hemmagjorda och behöver inte vara helt perfekta. Jag valde att göra mina lite homestyle! Här kommer recept och instruktioner: Du behöver: - 170 g smör- 2 dl farinsocker- 1,5 dl strösocker- 1 ägg- 1 äggula- 5 dl vetemjöl- 0,5 tsk bikarbonat- 1 tsk vaniljsocker- 150 g vit choklad- Drygt 1 dl macadamianötter(Jag hade supersvårt att hitta osaltade macadamianötter, så jag tog saltade och skrubbade av lite salt från nötterna med hushållspapper. Det var inget problem!)- ca 1 dl hallon(Använder ni frysta (som mig) så använd styckfrysta, då ligger de var för sig och inte en i enda klump)150 g mjölkchoklad, jag använde chokladknappar- 1 påse dumlekolorSåhär gör du:1. Förbered fyllningarna; hacka choklad, grovhacka nötterna och dela varje dumlekola i 2-4 bitar. Jag använde alla dumlekolor i påsen förutom fem stycken. Chokladen ska hackas ganska smått (bitarna ska bli lika stora som choladknapparna ungefär). 2. Smält smöret.3. Sikta ner mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en separat bunke. Detta steg kan hoppas över, men rör man om dessa först undviker man klumpar av något i smeten. 4. Vispa ihop den smälta smöret med farinsocker och strösocker. Vispa ner ägget och äggulan i taget. 5. Ha ner de torra ingredienserna i smeten och vänd ihop till en deg. Jag använde en stor sked för detta, men vill man använda händerna hellre kan man ju göra det. 6. Dela upp degen i två olika bunkar. Ha i chokladknappar och dumle i den ena bunken, samt hallon, vit choklad och nötter i den andra. 7. Plasta in degarna och låt dem vila i kylen i minst 20 minuter. Sätt nu på ugnen på 170 grader. 8. Dela upp varje deg i 12-14 lika stora bitar och rulla ihop dessa till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper i botten och tryck ut dem litegrann. OBS. Ni ska inte trycka ut kakorna till den storlek ni vill ha dem i slutet, utan bara lite, lite. De kommer flyta ut ganska mycket i ugnen sen. Var noga med att lägga de uttryckta bollarna väldigt glest. Gör hellre två plåtar av varje deg än att klämma ihop alla 12-14 kakor på samma plåt. Annars kan de lätt flyta ihop under gräddningen och då är formen helt förstörd!9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 11 minuter. Låt dem svalna på plåten i några minuter, men flytta sedan över dem till ett galler och låt svalna helt. Klara att avnjutas!