Olivias tårta

(Jag är ledsen över att bilderna inte blev dem bästa, men gästerna började komma och jag fick lite bråttom!)Här kommer tårtan jag bakade till Olivias 1-årskalas! Ville göra den somrig och fin utseendemässigt och till smakerna, valde därför att utesluta choklad faktiskt helt och hållet. Smakerna var jordgubb och passionsfrukt, med en hint av färska bär som låg på toppen. Jag vlade att lägga alla bär, samt de rosor och blommor i sockerpasta jag gjort, som ett slags flöde längs ena sidan. Tycker det vart väldigt effektfullt! Tårtan smakade väldigt gott dessutom, detta är absolut ett av de bakverk jag blivit mest nöjd med hittills. Till tårtbottnarna behöver du: 700g rumsvarmt smör8 dl strösocker14 st ägg12 dl vetemjöl7 tsk bakpulver6 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 160 grader. Blanda det rumsvarma smöret med sockret tills det blir en fast smörkräm (detta kan ta lite tid). Tillsätt ett ägg i taget och sikta till slut ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Fördela smeten jämnt i två formar med löstagbar botten och diameter 24 cm. Formarna ska vara smorda i kanterna och med ett bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter, låt sedan bottnarna stå kvar i formen i ca 10 minuter innan man tar ut dem. Till jordgubbsmoussen behöver du:600 g jordgubbar (jag använde frysta som jag tinat i kylen)7,5 dl vispgrädde3 dl socker12 gelatinbladLägg gelatinbladen i blöt. Koka upp jordgubbarna och sockret i en kastrull och puttra i ca 3-4 minuter, ta sedan kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré med en stavmixer. Ha i gelatinet och ställ sedan i puréen i kylen, låt den svalna nästan helt (ca 30-45 minuter). Vispa sedan upp grädde, vänd ner puréen med en slickepott och ställ in moussen i minst 1,5 timme.Till passionskrämen behöver du:8 st passionsfrukter6 gelatinblad1 dl koncentrerad tropisk juice4 dl vatten3,5 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1,5 msk sockerLägg gelatinbladen i vatten. Dela 6 stycken av passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Passera innehåller ner i en kastrull och tillsätt den koncentrerade juicen och vattnet. Koka upp, ta av från plattan och rör ned gelatinbladen i blandningen. Ställ att svalna i rumstemperatur, ställ sedan in i kylen i ca 2 timmar. Vispa upp grädde, vänd ner den nedkylda och halvstelnade passionsblandningen, vaniljsockret och strösockret. Avsluta med att dela de två sista passionsfrukterna och lätt vispa ner den i krämen. Ställ i kylen i minst en timme. Montering: Dela de två, helt avsvalnade tårtbottnarna i två, så att man med andra ord står med totalt fyra tårtbottnar. Fördela hälften av jordgubbsmoussen på det första lagret, passionskrämen på lager nummer två (det kommer bli över) och den sista hälften av jordgubbsmoussen på det tredje och sista lagret. Dekoration: 7,5 dl vispgräddeFärska bär i mängderEventuellt dekorationer i sockerpasta/marsipan