Stockholm i matväg

Vår weekend i Stockholm gick till en stor del ut på att äta. Jag är en sån som gärna gör lite research på i synnerhet matställen före en resa för att undvika att gå runt och leta efter ett ställe man vill äta på när man är trött och vrålhungrig. På det sättet skonar jag också mitt resesällskap eftersom jag blir riktigt otrevlig när jag är hungrig.Den är gången träffade vi mitt i prick på alla ställen vi åt på, så jag tänkte dela med mig lite! Greasy Spoon. En meny som ger en beslutsångest och mysig brittisk miljö. Jag åt pannkakor med bacon och hur konstigt det än må låta är det fantastiskt. På något sätt går det söta och salta ihop! Tildas val var också riktigt, riktigt bra; avokadomacka och pannakakor med blåbär. Vi var mätta resten av dagen som man säkert kan förstå. Louie Louie. Ibland kan jag tycka det är svårt att hitta goda och mättande sallader, men Louie Louie prickar helrätt. Jag åt en räksallad och lade till bulgur för att få den mer mättande. Dessutom är lokalen charmig, väldigt retroinspirerad. Snickarbacken 7. Fick det här tipset från Hanna Fribergs blogg och tyckte det såg mysigt ut, men blev positivt överraskad när jag kom dit och fick se insidan. Så fin lokal med valv och högt till tak. Drack en cappuccino och åt en brownie med toscatäcke, påminde om en kaka som vi brukar baka hemma till lite speciella tillfällen (det är en riktigt onyttig jävel) och den är så sjukt god. Tildas morotskaka fick tydligen också godkänt. Definitivt ett nytt favoritkafé. Skulle jag bo i Stockholm skulle jag säkert hänga här en hel del.