VEGANSKA LUSSEBULLAR

Jag tänkte egentligen inte lägga upp den här inlägget för mina lussebullar blev inte alls fina som man ser på bilderna, men jag tänkte sen vem bryr sig om dom blev fula, meningen är ju att dom ska smaka goda vilket dom gör. och jag är stolt ver mig som inte gillar att baka går och bakar lussebullar första gången som är vegansk haha.Recepten Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mandeldrycken och ljumma degspadet till ca 37˚C. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt degen jäsa under bakduk 30- 45 minuter.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225°CTill garnering: Pensla med smält margarin och tryck i russin. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk. Källa länk HÄR