CHOCOLATE CHIP COOKIES MED NUTELLAFYLLNING

Hej på er! Vet ni vad, mina baktalar blev till verklighet! Senare under dagen idag ska jag hem till Gabriels familj, då han ska ha släktkalas idag och därmed tänkte jag att det kunde vara lite gulligt att baka något att ta med dit. Senaste gången jag gjorde dessa kakor var inför Nutelladagen i år, och varför jag gjorde dem då är för att jag har börjat med att ha en klick Nutella i mitten av kakorna när jag bakar dem. Så trots att ni redan kan hitta ett inlägg med receptet, så känner jag för att göra en liten uppdaterad version av det. Så här kommer det. Du behöver: 125g smör (rumstempererat) 1,2dl brun-/farinsocker 1,2dl strösocker 1tsk vaniljsocker 1 ägg 3dl vetemjöl 1tsk bakpulver 0,5tsk salt 2,5dl mörka chokladknappar/vanlig mörk choklad Nutella att ha i Blanda smör, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Här väljer man själv vad man tycker är enklast, arbeta med händerna, eller blanda med elvisp (på låg nivå). Jag har faktiskt testat båda och kommit fram till att det funkar lika bra med vilket som. Blanda sedan mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Ha i de torra ingredienserna + chokladknapparna/hackad choklad i äggsmeten och blanda ihop allt samman. Även här kan man välja att arbeta med händer eller en visp/sked. Ställ sedan in den blandade smeten i kylen i ca 30 min, kakorna bakas ut bättre då. Medan de står i kylen kan du även passa på att sätta på ugnen på 160 grader. När degen stått till sig kan du ta fram den, ta en bit, platta till den och lägg en klick Nutella i mitten och forma små bollar (ca 2 cm i diameter) Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper på. Se till att ha bra med utrymme på plåten då de breder ut sig en del. Baka dem i 15-18 min och låt dem sedan svalna när du tagit ut plåten. Några av de bästa kakorna jag vet! Ett smart tips är också att smeten till dessa kakor går utmärkt att frysa in, om man inte vill baka ut alla på en och samma gång (de är som allra godast när de är nybakat). Precis så har jag valt att göra inför idag, jag rullade några bollar som jag la i en burk i frysen, för att sedan ta med dem till kalaset och baka ut dem där. Man får dock tänka på att de behöver stå framme ett tag innan man bakar ut dem om man tar dem direkt från frysen.