Baugetter

Nybakt bröd är en riktigt hitt:) här kommer ett recept som är riktigt lätt att göra och passar till allt.Recept.25 g jäst5 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt2 msk olivolja12–13 dl  mjöl (Manitoba Cream) vanligt vetemjöl går också bra.GÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i 5–10 min så glutentrådarna blir ordentligt starka.2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1–1 ½ tim.3. Dela degen i fyra delar. Rulla ut dem till baguetter, ca 35 cm, på ett mjölat bakbord. Lägg baguetterna på en baguetteplåt eller en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.4. Skär några sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv. Pensla dem med vatten och strö över flingsalt och lite mjöl.5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 250 grader.6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–16 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan. Förvara bröden i en papperspåse. Om du lägger bröden i en plastpåsen blir skorpan mjuk. Receptet hittade jag först från Lindas bokblogg,  http://tidningenhembakat.se/bl...Bytte dock ut   rapsoljan mot olivolja istället och mjölet mot   Manitoba Cream