Rostbröd

Jag ÄLSKAR nybakt bröd till vad som helst, jag skulle gärna äta bröd till frukost , lunch och middag ;) Här kommer ett fantastiskt recept som jag fick tag på från Lindas bakskola, jag gillar att testa andras recept på bröd innan jag vågar experimentera med egna smaker :)  Recept:  25g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 msk strösocker 2 msk rapsolja 2 nypor flingsalt  (alternativt 2tsk vanligt salt) 10  dl vetemjöl Garnering 1 ägg ljusa eller blå vallmofrön GÖR SÅ HÄR1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.3. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper, ca 1 ½ liter.4. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda dem längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formarna. Receptet  Receptet kommer ursprungligen  från Lindas  bakskola.