Somrig tårta med friska inslag av citron och zoo godis

Här kommer en frisk och god tårta som går att göra i olika steg, botten görs med fördel några dagar innan och fryses in, lemoncurden och zoo fluffet görs dagen innan för att det ska hinna svalna helt inför dekorering.  Recept tårtbotten:4ägg2dl socker 1tsk vaniljextrakt 1dl vetemjöl1dl potatismjöl1tsk bakpulver  Gör såhär:Sätt ugnen på 175g 1. Vispa äggen och sockret riktigt fluffigt (ca 1-3min med bakmaskin) 2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en separat bunke 3. Sila försiktigt ner detta i äggstanningen 4. Vänd ner mjölblandningen så smeten fortsätter vara fin och luftig 5. Klä två stycken springformar på 15cm i diameter med bakplåtspapper i botten 6. fördela fyllningen jämt mellan de två formarna och grädda i ugnen 15-20min, prova med en sticka så att bottnarna är helt klara.Bottnarna gör du med fördel dagen eller några dagar innan och fryser in för att lättare kunna spackla dom.Zoo fluff(görs dagen innan eller tidigt på morgonen för att hinna svalna)100g zoo apor3dl gräddeGör såhär:1.Häll ner ingredienserna i en kastrull2. Smält långsamt på medel värma (grädden får INTE koka då förstörs fluffet) 3. När alla zoo apor smält helt häll över i en ren skål, täck med plastfolie och ställ kallt. (jag broar lägga plastfolie direkt på smeten för att inte skapa en yta på fluffet)4. Smeten ska kallna helt innan du vispar upp det, vispa med elvisp eller bakmaskin upp till ett gräddigt fluff.Färdigt att fylla tårtan med :)Lemoncurd frosting:Recept Lemoncurd50g smör 2ägg2ägg gulor140g socker 3 citroner , zest (finrivet skal & saften)Gör såhär:1. Häll alla ingredienser förutom smör i en kastrull2. Koka upp under omrörning tills det tjocknat 3. Lägg smöret i en separat skål med en finhålig  sil ovanpå4. Häll  citronsmeten  i skålen genom silen, detta för att få bort eventuella klumpar. 5. Rör tills smöret smält och det är väl blandat 6. Häll upp på burk och förvara i kylen  håller sig ca 1 månad Lemoncurd kan du göra långt i förväg och förvara i kylen, när det är dags att fylla tårtan gör du en smörkräm på den.Frostingen2-3 dl Lemoncurd230g smör4-8 dl florsocker (efter smak) Gör såhär:1. Vispa upp smöret fluffigt 2. Sikta i florsockret lite i taget3. Tillsätt lemoncurden och vispa ett par minuter.Färdig att fylla tårtan med.Varva lager med lemoncurd forsling och zoo fluff, med fördel beroende på hur många bottnar du gör så varvar du med mer zoo fluff eftersom du också ska täcka tårtan med lemoncurd frostningen. Dekorera med valfria frukter och godsaker.