Whiskey kladdkaka med choklad popcorn och havssalt

Jag vet jag är jätte dålig på att uppdatera er med min bakverk, har varit en hektiskt tid när jag försökte få mitt "vanliga" liv att gå ihop med mitt absoluta favorit nöje att baka ❤  Här kommer en godbit för en whiskey älskare iaf :)  Recept: 75g smör  100g mörk choklad (gärna kvalitet)  1ägg 0.5dl whiskey (mer om du vill ha mycket smak)  1dl socker 1.5dl vetemjöl 0.5msk vaniljsocker  Glasyr: 0.5dl grädde 100g mörk choklad2msk whiskey  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och låt den smälta i det heta smöret., tillsätt whiskeyn. 2. Vispa samman ägg och socker. 3. Sikta ner  mjöl, vaniljsocker  i ägg blandningen och tillsätt chokladen 4. Rör samman till en slät smet  5. Smöra en form på ca 15cm i diameter  6. Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min. Låt svalna. 7. Medan kakan svalnar gör du glasyren, häll grödden i en kastrull och låt koka upp, hacka chokladen och häll ner i kastrullen tillsammans med whiskyn   och rör om tills allt är löst!  8. Häll över kakan och låt svalna helt!  Dekorarion:  Vill du så kan du gärna dekorera med choklad popcorn och havssalt  Gör såhär: 1. Poppa popcorn i micron eller kastrull och tillsätt salt använd 1/3del av påsen till detta recept. 2. Smält två rutor mörk choklad i micron  3. Häll den smälta chokladen över popcornen  och rör om ordentligt, låt  "torka" på ett bakplåtspapper!  Dekorera kakan med de färdiga popcornen och strö över lite havssalt!