Choklad och jordnötstårta

När mina småsyskon fyllde år firade vi med en choklad -och jordnötstårta. Chokladbottnar med ett lager jordnötsmousse emellan och chokladgrädde på toppen.God och mäktigt - så kan skäras i mindre bitar! Den första bottnen bestod av en mäktig och len chokladtårtsbotten och den översta bottnen bestod av en kladdkaka.  Chokladbotten 1: 200 g smör 200 g choklad 4 ägg 2,5 dl strösocker 0,5 dl vetemjöl Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull. Vispa i övriga ingredienser. Häll i en form och grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakan stelna i kylen.  Chokladbotten 2 (kladdkaka): 2 ägg 2 dl socker 1,5 dl mjöl 4 msk kakao 100 g smör Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Häll i en form och grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakan stelna i kylen. Jordnötsmousse: Detta är en enkel variant av jordnötsmousse. Den är utan gelatin och blir fluffig av att grädden vispas fluffigt.  3 dl grädde 1 dl jordnötssmör 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker en nypa salt Vispa ihop alla ingredienser tills att det blir en fluffig mousse. Chokladgrädde: 2 dl grädde 1 dl socker 0,5 dl kakao Häll i alla ingredienser och vispa tills det blir fluffigt.  Jordnötsmousse