Kalljästa frukostbullar ♥

  Kalljästa frukostbullar är ett superbra tips ifall man vill ha nybakat till frukost. Jag gjorde degen till dessa bullar igår kväll, så i morse var det bara att sätta in dem i ugnen. Jag gjorde bullarna i hjärtmuffinsformarna jag köpte på IKEA och i vanliga silikonmuffinsformar. Blev supersöta små hjärtan!   Recept till 12 frukostbullar   ca 12 g jäst (1/4 paket) 3 dl kallt vatten 1 msk olja 1 tsk salt 1 dl grahamsmjöl ca 7 dl vetemjöl sesamfrön   Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Låt jästen lösa sig och tillsätt, oljan, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet. Arbeta ihop degen. Rulla bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, en muffinsplåt eller i silikonmuffinsformar. Ställ in i kylen över natten. Ta ut bullarna ur kylskåpet och sätt ugnen på 225 grader. Pensla på vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ca 7-10 min.         Kalljäst är också praktiskt ifall man vill bjuda på nybakat men inte har tid att stå och baka precis innan. Då kan man göra degen några timmar innan och sätta in precis innan gästerna kommer.     Det blev några stycken över sen frukosten och de är precis lika mjuka och saftiga så de ska ätas till kvällsmat om en liten stund.