Knäckig äppelpaj med kanel

Jag vill så gärna baka på alla äpplen som snart trillar ner på marken. Det är svårt att ta till vara på allt men denna paj räddar i alla fall några. (Att pajen är riktigt knäckig och riktigt god är ett stort plus!)Recept:150 gram smör3 dl vetemjöl4 dl havregryn2 dl strösocker½ tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl ljus sirap Äpplen - skurna i små bitarKanel Smält smöret.Blanda de torra ingredienserna.Rör ner det smälta smöret och sirapen och rör till en jämn deg.Lägg äpplen i botten av en pajform, strö på kanel och täck med degen. Grädda i 175 grader ca 25 minuter.  Ett tips är även att göra pajen i lite större muffinsformar. Det gjorde jag med barnen på Hallen för någon vecka sedan. Varva smet och äpplen, grädda och toppa med spritsad grädde - vips så har man en liten och söt (i dubbel bemärkelse) äppelpaj att bjuda på!