Sunday brunch in bed

GodmorgonIdag vaknade jag av att solen sken, något som är en ovanlighet nu för tiden. Låg kvar och mös i sängen tills jag slutligen tog mig upp och gick en långpromenad längst vattnet, man glömmer nästan bort hur vackert allt glittrar när solen kommer fram. Efter promenaden gjorde jag världens godaste mackor som brunch/lunch som avnjöts i sängen med tända ljus och ett avsnitt Gilmore Girls. För att göra dessa himmelska mackor så behöver du2 skivor rågsurdegsbröd1/2 avokado1 ägg3g riven parmesanost 1 tsk jordnötssmör1/3 bannan ättika/vinägerchiafrönflingsalt1. Börja med att pochera ägget till avokadomackan, koka upp vatten i en kastrull och sänk sedan värmen lite så det bara bubblar lite smått. Häll i en liten skvätt ättika eller vinäger, jag använder alltid äppelcidervinäger. Snurra med en slev runt vattnet i kastrullen så det skapas en liten virvelvind i och häll sedan ner ägget. Låt koka i 3-4 minuter beroende på hur ringade gula du vill ha.2. Rosta surdegsbrödet.3. Dela avokadon och spreta ut en halva på det ena brödet, lägg sedan på det pocherade ägget och toppa med lite färsk riven parmesanost och svartpeppar.4. Bred på jordnötssmör på det andra brödet och toppa med bananskivor och lite chiafrön.5. Salta med lite flingsalt över båda mackorna, det är en smaksak om man vill ha det på jordnötssmörmackan men jag tycker om att salta även den.Tips! Toppa gärna avokadomackan med lite chiliflakes eller tryffelolja för ytterligare lite mer smak eller toppa jordnötssmörmackan med lite hackade nötter eller jordgubbar.