Tekakor

  Tjoho vad jag känner mig duktig, har faktiskt precis tagit ut den sista plåten med tekakor ur ugnen och jag måste säga att dom vart riktigt goda - det är första gången jag bakar annat bröd än baugetter. De var i alla fall väldigt smidiga att göra, eller tja, hade vart enklare ifall man hade haft en såndär maskin som jag faktiskt inte kan komma på vad den heter, men som blandar degen .. jag stod nämligen för hand geggade och kan väl säga att jag hade deg överallt, det fick väl inte riktigt plats i bunken. Tänkte att jag kan dela med mig utav receptet jag använde ifall någon annan vill testa på att göra tekakor, är faktiskt väldigt mycket godare att äta hembakt bröd och har man då lite dötid att spendera varför inte göra ett par stycken. Ingredienser:100 gram smör5 dl mjölk1 pkt jäst2 msk sirap1 tsk saltCa 10- 12 dl vetemjöl Gör så här :Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.Smula sönder jästen i en bunke/bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.Jag tycker det är godast att servera dessa varma med smör och marmelad, men går att ha på i princip vad som helst - men bara ett litet tips.