HEMMAGJORD FLÄDERSAFT

Jag har äntligen vågat göra egen saft och den blev så himla god också! Jag har under flera år tänkt att jag skulle göra egen saft men tänkt att det är jättesvårt och tar för lång tid, och jag har fått hemmagjord saft från mormor så då har det inte blivit av. Men i år tänkte jag att nu ska jag testa och hittade några recept och det verkade ju inte så svårt som jag trodde. Jag skulle ge mig ut och leta efter fläder men tur som jag hade så hade Eriks mormor ett stort träd hemma där jag fick plocka hur mycket jag ville. Rena drömmen! Och vilken lyx det är att ta ett glas med iskall flädersaft som en själv har kokat ihop. Ikväll gjorde jag faktiskt en liten sats till, jag fick lite mer fläder och lite rabarber så jag gav mig på en blandsaft med påhittat recept. Men den ska stå nu i 3 dagar så vi får vänta och se om den går att dricka. ~ Recept på hemmagjord flädersaft ~~ 2L vatten~ 1,5kg socker~ 1 msk citronsyra~ 3 citroner~ ca 40 knippor fläderblommor Koka upp vatten och tillsätt socker & citronsyra.Lägg flädern & skivade citronerna i en stor skål och häll på det kokheta vattnet. Låt stå i rumstemperatur 2-3dagar.Sila och häll upp på flaskor!Ett stort tips jag hittade på Instagram var att frysa in saften i matlådor istället för flaskor. Då kan man ta en matsked saft när man vill och lägga i ett glas istället för att behöva tina en hel flaska! Den kan man även använda till att göra flädersorbet och det ska jag testa någon kväll också.