...DEN TIDEN PÅ ÅRET...

Fredags buketten på en tisdag ? Nej, men kvällens middag.Vårens "små plante" invasion byts ut till skördekaos på hösten. Nu pratar vi inte ens om några mängder men vart ska man ha allt man till slut lyckas skörda. Dessutom har jag sällan tid i veckorna att pyssla med inläggningar och förvällningar. Vågar inte heller låta allt stå kvar i landet på grund av alla sniglar och annat otyg som äter det mesta. Ska kanske också nämna att har ingen jätte frys och där börjar det bli fullt.Så läget på köksbordet för tillfället. Mangold i kanna med vatten (håller relativ bra med denna "snittblomma" metoden och tomater på eftermogning. Diverse lökar ( riktigt dålig skörd där också så dom flesta har vi redan ätit upp) vid spisen.  Förra året lyckades jag ju inte få en enda squash men i år verkar alla vara skördeklara ungefär samtidigt. Håller relativt bra i kylen. Mera mangold och socker ärtor i kylen. Kanske hamnar dessa i frysen i alla fall. Om jag lyckas få till lite plats. Potatisen står i skafferiet. Här brukar det nästan bli kylskåps kallt på vintern men tror att vi har nog ätit upp allt till dess. Innan potatisen åkte in fick löken åka ut. Dom gillar nämligen inte att förvaras tillsammans. Vi har också ett källarförråd som består av två små rum. Kanske att ena av dom har använts till förvaring av mat förr i tiden. I ett av rummen står en stor trälåda med lock som ser ut att ha varit där sedan begynnelsen. Huset är ju trots allt byggt 1914 så kanske att den är tänkt till någon sorts förvaring.../B