KRÄMIG PASTA - RECEPT

Jag brukar inte blogga om mat, men jag måste bara dela med mig av ett recept som jag lagade till lunch idag!! Det var första gången jag lagade det men absolut inte sista, för jäklar vad gott det var. Det jag gjorde var alltså en krämig pasta med champinjoner och parmesan. Ni hör ju på namnet hur gott det låter!! Stort tips om ni vill laga en god pasta som går snabbt att laga, inte innehåller kött och är hur god som helst. Receptet hittar ni nedanför. Detta receptet är till två portioner, jag dubblade den!200 g pasta200 g Champinjoner, delade på 42 dl grädde2 st vitlöksklyftor, finahackade  (Jag orkade inte hacka så använde rivjärn hehe, funkar lika bra)0,5 dl schalottenlök, finhackad0,5 st citron, rivet skal  (Jag älskar citron så hällde i lite citronsaft också)1 msk timjan, hackad färsk  (Detta hoppade jag över. Tycker inte att timjan passade riktigt!)salt och svartpepparsmör och olja till stekningRiven parmesan efter smakSÅHÄR GÖR MAN :  Klyfta champinjonerna och stek dom i en het panna i olja tills dom får färg. salta champinjonerna med ca 0,5tsk salt (Tips 1 hacka/riv all lök, citronskal mm här med så är det klart). Sänk värmen och lägg i en stor klick smör. (Tips 2 börja koka upp pastavattnet här) Lägg i vitlök, lök, timjan och rivet citronskal. Blanda runt och låt fräsa ca 1 min. Häll på grädden och koka tills den blir simmig. smak av med salt och nymalen svartpepparKoka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt så all pasta täcks av sås. Servera med valfri mängd riven parmesan på toppen.Cred till MITTKÖK där jag hittade detta receptet, HÄR.