Lakritsfudge i regnet

Vad gör man när regnet öser ned och man dessutom har en spräckt knäskål? Jo, man bakar lakritsfudge, om man gillar lakrits förstås.  Jag älskar lakrits, och kan ibland få ett enormt sug efter just lakrits. Häromdagen när jag var och handlade tänkte jag köpa hem lakrits, en ny sort jag läst om som dessutom är av den nyttigare varianten. Tyvärr glömde jag bort att titta efter lakritsen i butiken, och kom hem utan. Vad gör väl det, när man kan baka egen lakritsfudge, som dessutom är ett ännu nyttigare alternativ. Och så himla gott! Vill ni ha receptet? Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare. Bred ut smeten i en form klädd med plastfolie. Det behöver inte se ut så här utanför fönstret när man bakar fudge!!! Gräsmattan blir i alla fall grön och fin av regnet😊 Och så var det receptet då. Det kommer här:LAKRITSFUDGE2,5 dl urkärnade dadlar1/2 dl kokosolja1 dl kokosmjöl3 tsk lakritspulver0,5 tsk flingsalt1 nypa vaniljpulverMixa samman, bred ut i formen och in i frysen ca 30 min. Ta ut och skär upp i lagom stora kuber. Pudra ovansidan med lite extra lakritspulver och flingsalt. Förvara i kylen.Ps. Jag gjorde halvsats för att inte föräta mig. Svårt att låta bli när de bara finns där, och är så härligt goda😉