RIG- Gamla Stan

Dagens match mot gamla stan blev inte som någon av oss tänkt, i alla fall inte resultatmässigt. Vi har ett bra go i laget inför matchen jag tycker att uppvärmningen är bra samt början av matchen. Tyvärr lyckas de göra 1 och även 2-0 i den perioden där vi har 13 minuter boll av 20 möjliga på rullande tid. Jag har tyvärr ingen statistik på skott på eller utanför mål för lagen men skulle tro att vi ledde där ganska överlägset, men i skott på mål tror jag att det var jämt för dem var oerhört duktiga på att täcka skott. Det ska dem har stort beröm för, vi ångade på men hade svårt att få in bollen trots att vi fick två powerplay.    Andra perioden startade vi med några sekunders powerplay, där vi skapar någon bra målchans. Sen var det våran tur att sitta i utvisningsbåset och lira boxplay som vi gör på ett bra sätt. Det blev en lite ryckig period där med utvisningar och hela laget har lite svårt att komma igång igen efter pausen. 08:01 in i perioden utökar gamla stan ledningen till 3-0. Efter det målet tycker jag att alla femmor börjar att hitta något, skapar fler målchanser och har några ramträffar någon boll på mållinjen. Vi väljer att gå ner på folk vilket är helt rätt och det ger till slut resultat då Kasper Broby gör 3-1 med 5 sekunder kvar av perioden efter ett bra anfall. Det målet var väldigt viktigt för oss.   Tredje perioden startar vi bra och får powerplay nästan direkt. Tyvärr lyckas vi inte göra mål i det överläget heller och vi åker senare på en 2:a själva. Där jobbar vi bra och kommer i en 2mot1 där Ralle skjuter och Viktor slår in returen 3-2!. Direkt efter i boxplay håller kommer vi i en till 2mot1 men denna gång gör vi inte mål. Vi tar över matchen mer och mer men skjuter säkert 50% i täck. Man kan verkligen säga att det var små marginaler som avgjorde matchen idag. Vi får ett friläge som är ytterst nära att gå in istället kontrar dem i en 2mot1 och gör 4-2. Vi kämpar på ändå och lyckas till slut göra 4-3 men det räcker inte efter försök i 6 mot 5 så slutar matchen med en snöplig förlust.    Trots att det blev förlust tycker jag inte att vi gör en speciellt dålig match, vi dominerar bollinnehavet och målchanser stundtals, Skotten vann vi överlägset men det gäller att göra mål också och det var gamla stan bättre på idag. Dem satte sina chanser och satte definitivt deras försvarsspel där de täckte väldigt mycket skott. Deras kontringar blev för jobbiga för oss och dem gör 2 mål tror jag på det sättet.   Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nästa vecka väntar en otroligt viktig och avgörande match i JAS mot dalen. Vinner vi den ser det bra ut igen annars har vi inget i egna händer längre för att avancera till slutspel. Den matchen spelas fredag nästa vecka. Dagen efter möter vi Skellefteå i division 1 där vi har en tårtmatch, vilket innebär att om man vinner 3 matcher i rad bjuder tränarna på tårta och vi har nu 2 raka segrar där.         Mot toppen!   /#20, Felix Forslund