det jag ätit i veckan

Förra veckan skrev jag ju ett inlägg om mina fem bästa köttfria rätter och om hur mitt mål är utesluta kött ur min kost i de allra flesta tillfällena. Den här veckan har jag därför verkligen gått in för det och har ätit köttfritt till lunch och middag (hehe äter leverpastej på mina rågrut till frulle just nu men börjar faktiskt tröttna mvh frukostperiodaren) alla dagar utom några dagar då jag blev bjuppad på middag. Nåväl, jag tänkte att jag denna vecka kan skriva om min lunchmeny. NU KÖÖÖÖR VI!Måndag:Till lunch åt jag tacopaj med quornfärs tillsammans med salsa, creme fraiche och egengjord guacamole. Jag gjorde tacopajen till middag i söndags och det blev verkligen så mycket över. Jag utgick från detta "recept" (hahahaha känner mig som Anna Book om jag påstår att det är ett recept men jaja) som går ut på att använda tortillabröd som pajdeg. Det är smart, smidigt och smakar okej men det är mycket godare med vanlig pajdeg enligt mig.Till middag blev jag bjuden på lax med mandelpotatis blandat med dill och massa smör. Skitgott! Bildkälla också i länken ovan. Tisdag:Jag åt samma tacopaj till lunch som på måndagen. Till middag i tisdags lagade jag dock vegbullar i brunsås som jag åt med potatis. Jag köpte alltså Hälsans kök frysta vegbullar som jag stekte i en stekpanna samt hällde på sån brunsås som görs på pulver och blandas med mjölk *husmor*. Vegbullarna har en liten bismak om en äter dem precis som de är men i brunsås skiljer de sig inte överdrivet mycket från typ Mamma Scans färdiga köttbullar. Bra om en är lat och fantasilös men ändå vill äta köttfritt! Såhär ser förpackningen ut i alla fall: Onsdag:Vegbullar i brunsås med potatis till lunch. Till middag lagade jag såklart min all time favourite HALLOUMI STROGANOFF!!!!!! Torsdag:Min lunch bestod självklart av middagen dagen innan till min stora lycka. Till middag blev jag spontanbjuden på torskrygg, smörsås och potatis av morsfarsan vilket var SÅ gott. Jag hade dock planerat att laga pasta och vegbullar i tomatsås. Typ steka vegbullar och hälla över krossade tomater, tomatpuré, kanske en skvätt grädde, vitlök och kryddor av olika slag och gojsa in i massa pasta. Mmm. Får göra det en annan gång i livet. Fredag:Halloumi stroganoffen kommer räcka till lunch även idag vilket är praktiskt då jag åt borta dagen igår. Ikväll ska jag på avslutningskalas med jobbet och kommer bli bjuden på något där. Här har jag inte valt något vegetariskt alternativ eftersom jag inte var lika inne i mitt köttfria liv när vi skulle anmäla specialkost till avslutningen. Nåväl. Den här veckan har jag levt efter mitt livsmål där kött ska ses som något som bör hanteras med ranson och där jag i vardagen och hemmet inte äter det i någon större utsträckning. Det har inte känts konstigt alls, det har inte varit jobbigt utan snarare tvärtom. Prova ni med!