Chokladbollar utan socker och nötter

Har alltid velat testa att baka en nyttigare variation på chokladbollar men nästan alla recept jag hittat är baserade på nötter. Alex är riktigt allergisk mot just nötter och mandel, vilket innebär att jag utesluter det ur min kost också. Så jag bestämde mig för att experimentera lite och bytte ut nötterna mot solroskärnor, resultatet? Riktigt goda! Du behöver: 1 dl solroskärnor 15 dadlar utan kärnor(finns bland torkad frukt eller så köper du färska och tar bort kärnorna själv)  2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker utan pulver)  2,5 dl fiberberikad eller vanlig havregryn 4-5 msk kakao 0,75-1 dl starkt kaffe  1-2 tsk kokosolja eller annan smaklös olja  Kör solroskärnorna i mixern innan du blandar i de andra ingredienserna, vänta med kaffe och kokosoljan till sist. Om smeten är svår att bland i mixern så häll ut den i en bunke och tryck ihop den med en sked. Rulla till bollar och rulla i kokos. Låt stelna i kylen, sedan är det bara att äta och njuta!