En vegansk maräng till frukost

Godmorgon! Jag sitter vid mitt skrivbord och mumsar på frukost. Den jag varit super bloggig om och tagit kort på. Från och med igår läser jag resten av denna terminen på distans, så det här med ordentliga frukostar blir möjligt, hallelujah! En kopp kaffe med SKUMMAD MJÖLK (=lyx) och malen kardemumma i. Holy moly. Äggmackor med majonäs i botten, färsk spenat och perfekt krämig äggröra på, med lite basilika i. Så. Gott. Och en... Maräng? Ja, idag åt jag en maräng till frukost. Men inte vilken maräng som helst: en vegansk sådan!  Den här lilla spröda saken är gjord på 2 huvudsakliga ingredienser:Socker. Och kikärtsspad. Och sen lite vaniljsocker samt citron för lite smaktjofs. Men grejen är att det inte är ett enda ägg i den. Jag blev nämligen sjukt sugen på humus igår så jag rotade fram en burk kikärtor och gjorde det. Och så kom jag på att vi pratat i skolan förra veckan om att man kan baka med kikärtsspad som substitut för ägg. Och att man till och med kan göra just maränger utan ägg på detta sätt. Så när jag stod där med kikärtorna kunde jag inte låta bli att prova. 1,5 dl spad och 1,5 dl socker. Vispa tills det blir ett vitt fluff och häll sedan sakta i (en msk i taget) ner sockret medans man du fortfarande vispar. Sen gäller samma som för vanliga maränger: vispa tills det är så fast att man kan vända bunken upp och ner. Spritsa på en plåt, ställ in i ugnen i 1,5 timma (jag hade kvar mina i 2 timmar dock, de var fortfarande mjuka undertill). Busenkelt! Jag stängde av ugnen och öppnade luckan på glänt och lät marängerna stå kvar där över natten för att svalna (och undvika att katterna åt upp dom...). Så därför var jag ju tvungen att smaka en till frukost! ;) Och här är det knasiga, de smakar inte kikärtor. Hade kunnat lura vem som helst. (Ska testa om min bror märker skillnad sedan. Han vet inte om att de inte innehåller ägg.) Dessutom, om jag vara helt ärlig (vilket man ska) tror jag att jag föredrar dessa framför ägg-maränger. Givetvis är det mycket socker, men jag tycker inte de smakar socker som maränger kan göra. Supergoda verkligen! Dock tips: gör inte marängerna i muffins formar. Har tuggat ofrivilligt på pappret som fastnade på marängerna i en kvart nu. Nu ska jag ta lite mer kaffe och plugga. Sedan åka in till Kungsbacka för ett body balance pass. Behöver räta ut denna stackars kropp som har suttit som en köttbulle varje dag de senaste 3 veckorna pga tentor. Hade behövt att någon tar tag i toppen av min ryggrad och bara DRAR. Så att kotorna liksom klickar loss från varandra, som ett dragspel. Body balance är väl det närmsta jag kan komma det idag tänker jag. Blir säkert bra. Puss på er!