FRUKTBULLAR.

Den sista veckan på semestern har jag fått en riktig baklust. Det har blivit en del kakor (riktigt sockerstinna sådana) men även lite bröd och bullar. Tidigare i veckan gjorde jag ett gäng fruktbullar efter ett omgjort recept som jag hittade längst in i mina gömmor. Recept efterfrågades på Instagram (där jag fortfarande heter ppernillah) och jag är ju inte den som är den, så här kommer receptet levererat tillsammans med en halvtråkig mobilbild. Håll till godo. FRUKTBULLAR10 st stora bullar 50 gr jäst6 dl kall mjölk2 tsk salt1 dl linfrö4 dl torkad frukt (t.ex. russin, aprikoser och gojibär)ca. 12 dl mjöl (jag tog lika delar grahams- vete- och dinkelmjöl) Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg (den ska vara lite klistrig). Låt degen jäsa under bakduk i ca. 40 minuter. Knåda degen på en mjölad bänk och forma den sedan till en rulle. Skär i 10 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda därefter bullarna i mitten av ugnen, på 250 grader i ca. 10 minuter. Observera! Bullarna jäser som allra mest i ugnen, så bli inte rädda om de fortfarande ser ut som små degklumpar efter jäsningen på plåten.