HÖSTFRUKOST

Bland det godaste jag vet under hösten är äpplen. Särskilt av sorten Discovery. De är alldeles perfekt syrliga och goda. Med ett gäng höstäpplen i kylen kan man ju inte annat än göra en frukost av sorten godare. En favorit varje höst. Nämligen fil (eller naturell yoghurt/kvarg/keso) med kanelstekta äpplen och rostade havregryn. Det är lika gott varje år och jag kan äta det till förbannelse. Jag är förresten väldigt tacksam över att kunna äta normalt igen - slippa må illa över allt. Det finns fortfarande saker som är godare än andra, men jag kan åtminstone äta det mesta utan att få kväljningar bara av tanken. Sådant som jag dock aldrig tycks få nog av är: * Köttfärsrätter. Gärna spaghetti och köttfärssås eller köttbullar, potatis och sås.* Mackor med ost eller leverpastej.* Filmjölk/naturell yoghurt. Tillbehören varierar.* Clementiner. Jag har ätit flera stycken varje dag sen jag blev gravid.* Vatten. Jo, man kan faktiskt bli sugen på vatten. Sådant som jag däremot inte ville se, höra talas om eller lukta under graviditetens början var: * Grillat. Grillen i sig luktade vedervärdigt och köttet som låg på var inte bättre det.* Örter. Jag mår fortfarande illa av ordet mynta.* Ingefära. Sägs lindra illamående, men det gjorde mig snarare mer illamående. * Coca Cola/Pepsi. Jag har inte druckit en enda Pepsi Max sen jag blev gravid. Det är fortfarande äckligt. * Bearnaisesås. Fy bövelen så äckligt. * Smoothie. En favorit som plötsligt kändes jätteäcklig. Sen var det förstås mycket, mycket mer som var jättegott i två dagar och som jag sen mådde illa av. Det fanns också mycket som var tillfälligt äckligt, men som ändå gick att äta när jag väl smakade. Det enda jag fortfarande inte klarar av är Pepsi Max, mynta och ingefära. Jag mår illa bara av att skriva orden....