MINIPIZZA.

Sen jag blev gravid har mina matvanor förändrats drastiskt. Inte bara i relation till vad jag äter, utan också vad jag lagar. Från att ha varit en person som gärna spenderat timmar i köket vill jag nu ha något som går snabbt och som kräver minimalt med tid och energi. Men nu har jag, efter lång tid, börjat orka laga mat igen och under helgen som varit höll jag därför i två middagsbjudningar. På en av middagarna bjöd jag på minipizza med sånt som faller mig i smaken just nu. MINIPIZZOR5-6 stycken ½ paket färskjäst2 dl fingerljummet vatten5-6 dl mjöl (förslagsvis vete-, dinkel-, eller durummjöl) 2 msk olivolja1 nypa salt Smula jästen i en bunke. Häll i det fingerljumna vattnet och rör runt tills jästen har löst upp sig. Blanda i övriga ingredienser och knåda degen tills den blir jämn och slät. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen ytterligare och dela i 5-6 bitar (beroende på hur små/stora pizzor du vill ha). Kavla ut bitarna till runda bottnar. Lägg på tomatpuré och eventuellt kryddor efter smak. Lägg på valfri topping. Jag hade färsk spenat, fetaost och valnötter. Grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Om du väljer min topping, ringla även på lite honung på pizzan innan servering. Enkelt, gott och högst föränderligt!