MOROTSKAKA A`LA MUGG

En del är redan fast i muggkakornas förtrollade värld, medan det för andra är en ännu outforskad världsdel. Jag själv har varit en tillfällig besökare men aldrig riktigt fastnat - antagligen för att jag vid samma tillfälle haft andra smakalternativ som lockat mer. Den senaste månadens explosion av muggkakor har dock gjort att jag har blivit sugen på att arbeta mig in i fenomenet jag också. Några varianter har hunnits med, men ej ännu blivit publicerade. Vi börjar dock med en klassiker i nytappning - morotskaka på muggkakevis.   MOROTSKAKA A´LA MUGG1 portion 1 ägg3 msk valfritt mjöl (jag brukar ha kokos- havre och/eller mandelmjöl)2 msk kvarg3 msk mandelmjölk (eller vanlig mjölk)1 tsk bakpulver2 tsk honung1 msk kanel½ tsk mald ingefära½ tsk kardemumma½ dl finrivna morötter Gör så här: 1. Vispa ägget luftigt.2. Blanda i övriga ingredienser.3. Smörj en skål/mugg/glas med kokosolja.4. Häll smeten i den smorda skålen och täck med plastfolie.5. Grädda kakan i mikrovågsugnen på högsta temperatur i ca. 1,5 minut.6. Häll kakan på en tallrik och låt svalna. Frosting: 1,5 tsk Philadelphia 5 %ca. 2 msk kvarg (beror på vilken kvarg du använder)½ dl sukrin melis (florsocker utan kalorier) Gör så här: 1. Blanda samman samtliga ingredienser.2. Garnera din nu kalla morotskaka. 3. Låt frostingen stelna något och sen kan du njuta...