Moules Marinière

För ett tag sen var detta vad jag och Lina snaskade i oss! Musslor är nåt av det bästa jag vet!   Detta är vad du behöver ha hemma:2 stycken skalade och finhackade schalottenlökar2 sycken skalade och finhackade vitlöksklyftor5 dl vitt vinPersilja efter smak och tyckeLite salt och peppar900 g blåmusslor (SÅKLART!!)1 dl vispgräddeLite mer persilja Sen gör du bara så här: Stek schalottenlök och vitlök mjuka i lite olja, i en gryta. Släng ner vinet, persilja och peppar. Koka i typ 2 min. Lägg musslorna och koka under i lock i typ 3-5 min.Ta upp musslorna och släng de som inte öppnar sig (VIKTIGT!!) (Annars kommer kanske magsjukan..)Skjutsa i grädden och reducera tills typ halva mängden finns kvar. Smaka av med salt.Lägg ner musslorna igen och strö över mer persilja.Ät. Gärna med lite bröd. Kanske till och med vitlöksbröd.  TIPS!På Systembolaget blev vi tipsade om att använda ett vin som heter (obs världens längsta namn) La Grande Réserve Du Moulin Muscadet de Sèvre Et Maine Sur Lie. Enligt damen på Systembolget är detta ett franskt vin fransmännen själva gärna använder till Moules Marinère. Etiketten ser ut såhär: