Omelett

  Den perfekta omeletten enligt mig är lätt, luftig och krämig. Och har inte en överstekt yta! För att lyckas med detta ska du: - Se till att slå ihop äggen noga. Äggula och äggvita ska slås ihop som en enda smet. När du drar upp gaffeln ska det inte "klumpa" sig av äggvita. - Se till att ha rikligt med smör i stekpannan. Och att det täcker hela pannan. - Inte ha för hög värme på spisen. Någonstans runt medel eller lite lägre brukar bli bra. Det får hellre ta lite längre tid. - Arbeta med äggen från kanterna och in mot mitten tills det stelnar (lite klet i mitten är nice) - Ha på fyllningen på halva omeletten. - Vika över. - Äta. Här åt jag min med persilja, fetaost och chiliflakes. Och så lite salt och peppar såklart. Men fyll den med det du tycker är gott, i princip vad som helst funkar ju! Och i min "smet" så har jag faktiskt bara ägg, inget vatten, grädde eller så. Jag tycker helt enkelt inte det behövs, men det är väl en smaksak :)