Pesto x2

Pesto Rosso Hacka en si så där 15-20 soltorkade tomater och släng ner i en bunke.I samma bunke tillsätter du 1 skalad och krossad vitlök, ca 1-1.5 dl grovriven parmesanost, 50 g torrostade pinjenötter (eller annan nöt om du föredrar det) och knappt en halv kruka basilika. Mixa eller mortla ihop allt samtidigt som du tillsätter ca 1-2 dl olivolja (hur mycket beror på konsistensen du vill ha). Smaka av och tillsätt lite flingsalt om du tycker det behövs. Pesto Genovese Torrosta 50 g pinjenötter (eller annan nöt) och häll i en bunke.Där slänger du sen ner ca 2 krukor basilika (eller ja, alltså bladen då va), 1-2 skalade och krossade vitlökar, ca 1-1.5 dl grovriven parmesanost. Mixa eller mortla och tillsätt samtidigt ca 1-2 dl olivolja (som sagt, hur mycket beror på konsistens). Smaka av och tillsätt lite flingsalt om du tycker det behövs.