Pizza Bianco med äpple, chèvre och mandel

    Alltså den här pizzan. Så himla god!! Jag ville göra någon lite annorlunda pizza med höstiga lite svenska smaker, och började fundera på vad som skulle passa. Svenska äpplen är något jag bara inte får nog av justn , och det tillsammans med chèvre och något knaprigt kändes som en riktigt bra kombo. Valnötter hade varit toppen, men nu hade jag mandel hemma (it’s a staple) och eftersom rostad mandel är något av det godaste som finns så var det såklart inget fel med det alls.   Tomatsås kändes inte helt hundra med äpplena, så jag bredde pizzadegen med en klick crème fraiche istället för att få lite syra och krämighet. Blev helt smashing!     Pizza med äpple, chèvre och mandel Fyllning till 1 pizza   0,25 sats av den här pizzadegen 2 msk crème fraiche 1 ganska litet svenskt äpple 0,5 tjock skiva chèvre från delikatessdisken Någon tesked flytande honung 10 mandlar   Kavla ut pizzadegen riktigt tunt men fortfarande så att den får plats på bakstenen, som nästan är ett måste för den här pizzan. Eller OK, det funkar ändå, men blir SÅ mycket godare med en riktigt krispig botten. Lägg över pizzadegen direkt på bakplåtspapper nu, så slipper du det messy steget att flytta en överlastad och skör pizza, blir ej bra. Bred crème fraiche på degen, skiva sedan äpple tunt med mandolin och lägga i ett fint mönster över pizzan, jag täckte in precis hela utom lite av kanterna. Smula över chèvre, drizzla osten med lite honung, och toppa med hackad mandel. Baka i ugn på varmaste möjliga, 250 grader är min, på baksten i ca 12 minuter. Jag tycker att pizzan ska få rejält med färg, men ha den inte högre upp än i mitten av ugnen så att mandel inte blir bränd.   Toppa med lite svartpeppar och flingsalt, ät och njut!