Världens bästa julköttbullar

Om man ska vara snäll kan man säga att jag alltid strävar efter att vara effektiv. I allt. Eller så kan man säga att jag är lite av en latmask. Varför lägga mer tid på något än man behöver? Genvägar (till ett lika bra resultat, Mamma Scans gills ej) är ju guld. Är SÅ nöjd med min nya metod för att rulla jättemånga köttbullar JÄTTESNABBT. Egentligen är det hur enkelt som helst - gör en lite tunnnare köttbullssmet, skeda ner den i en sprits, och spritsa ut små kluttar på en plåt.   Bara att baka köttbullar i ugnen är en grym tidssparare, och de får dessutom finare rund form än om du steks direkt i panna. Innan servering vill man ändå steka dem i smör i stekpanna så att de får riktigt fin yta runt om, men tiden man sparar med hjälp av ugnen - OJ OJ OJ!   Så här gör jag:   Världens bästa julköttbullar Ca 200 st minismå   1 dl ströbröd 4 dl grädde (ta hälften mjölk om du vill) 1 kg blandfärs 2 ägg 1 stor gul lök 2 tsk salt 1 tsk mortlad kryddpeppar Några drag med pepparkvarnen   Hacka löken riktigt fint. Jag är som sagt effektiv (=lat?) och gör helst det i matberedare. Om man klyftar halva löken och lägger i den och sen pulsar maskinen får man den finhackad utan att den blir mos, sen samma sak med andra halvan. Stek löken i smör i en stekpanna på låg värme, det gör under för smaken i de färdiga köttbullarna. Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i ca 5 min. Blanda i kryddor och ägg, sen i med köttfärsen. Blanda i löken också när den svalnat något.   Skeda i smeten i en spritspåse. Senast använde jag mig av engångsspritspåse i plast och klippte upp öppningen lite så att den blev aningen större. Om man har en sprits med en stor tyll kan man använda den, då blir det lite lättare att avsluta varje köttbulle, men det funkar bra helt utan tyll också. Spritsa upp ca 50 köttbullar på en bakplåtspappersklädd plåt. Man får öva lite innan man får in snitsen med spritsen (hehe), men om man försöker avsluta varje köttbulle med att trycka ner spritsen i plåten brukar det bli bra. När hela plåten är klar kan man gå över alla köttbullarna med en sked eller med fingrarna och runda till lite snabbt. Baka av i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter. Häll sedan upp i en form och låt svalna, och stek sedan på  på låg värme med smör i stekpanna.  Detta brukar bli ungefär 4 plåtar om man gör köttbullarna riktigt små. Enjoy!