pastagratäng med morötter

Lagade en så gudomlig grej i onsdags att jag tänkte dela med mig det till er!För ungefär 5 portioner behöver du: ♥ 5 morötter ♥ 1 gul lök♥ 3 vitlöksklyftor♥ 1/2 paket pasta av valfri sort♥ 1 påse bladspenat (valfritt!)♥ ca 4 dl crème fraiche♥ timjan♥ salt (alt. grönsaksbuljong, men jag hade ingen hemma)♥ smör eller olja att steka iBörja med att koka pastavatten!Sen hackar du lökarna och river morötterna. Försök att inte riva dig på rivjärnet :(Om du gör det ändå kan du be en snygg kille att riva resten åt dig! Så kan man passa på att hälla i pastan i vattnet så länge.När du hackat och rivit allt borde det se ut såhär och pastan borde ligga i vattnet!Tjoff, ner med allt i stekpannan! Först löken, både vitlöken och den gula löken. När den blivit genomskinlig kan man lägga i bladspenaten tills de blivit skrynkliga och sen lägger man i morötterna. De får gärna ligga i pannan ett tag på medelvärme, de är klara när de blivit mer mjuka och gulare. Ös på med salt och timjan också!När allt ligger i pannan och gosar till sig kan man till exempel smörja formen eller typ diska lite. När morötterna fått bättre färg kan man hälla i crème fraichen. Hade man haft grönsaksbuljong hemma hade man slängt i den här också. Det är nu man även gör det roligaste; smaka av! Smaka, krydda, salta etc. tills man är nöjd. Då häller man i den kokta pastan! Man kan ju i och för sig äta det bara såhär egentligen men jag gillar att göra gratäng på det.Smeta ut det i formen, toppa med valfri ost (vi hade mozzarella hemma, lyx!) och skjuts in i ugnen! Typ 200 grader, ställ den lite högre än i mitten. Egentligen är det bara osten som ska smälta och det andra liksom värmas upp lite så grader och sånt där spelar inte så stor roll. KLAAART! NJUT! Kanske inte det vackraste ögat har skådat men alltså helt perfekt att ta med på knytis eller bjuda många personer på eller bara fylla frysen med matlådor att se fram emot! Superenkelt att göra vegansk också, bara byta ut crème fraichen mot typ sour supreme!