Smiter från tentaplugget

Det här med att tentaplugga hemifrån är inte riktigt min grej. Imorgon har jag tenta och idag har jag istället för att plugga läst igenom den stora högen tidningar som hamnat i mitt postfack senaste månaden som jag inte hunnit ta mig igenom än. Förstår inte riktigt hur det kan komma sig att jag som inte prenumererar på någon tidning (eller okej, indirekt gör jag uppenbarligen det) kan få så mycket läsning i mitt postfack men trevligt är det i alla fall! Avbrott från tentapluggandet är skönt, dock skulle jag behövt plugga idag.   Matlagning är en annan syssla jag tillägnat mycket tid till denna tentaperiod. Att vara köksmästare på UTN gör mig bara mer och mer intresserad och inspirerad för varje dag som går, hur kul som helst! Även kul att kunna imponera på klasskompisarna när jag tar fram en ny spännande matlåda varje lunch, trots att de såg mig äta middag över skolböckerna kvällen innan (då de själva satt hungriga och ville hem, ta alltid med två matlådor till skolan varje dag under tentap!!). Mat är något det inte får snålas med under intensiva pluggperioder och min "hemlighet" är att jag, istället för att sätta mig framför datorn, lagar mat när jag kommer hem (ofta runt åtta-niotiden den här veckan) och sedan äter en halv portion av maten (då det ofta hunnit gå 3-4 timmar sedan middagen) och lägger ner resten i matlådor som sedan hamnar i kylen och frysen. På så sätt är det enkelt att få med sig två olika matlådor till skolan varje dag (tråkigt att bara äta samma) och efter ett tag gör det inte något om jag skippar matlagningen en kväll eftersom min kyl ändå är full med egenlagad mat.   Ett av mina bästa matlagningstips är att aldrig "orka" gå till affären. Jag går bara dit när frukostyoghurten eller mjölken tar slut/gått ut för länge sen (måste ha lite mjölk i mitt morgonte) och passar då på att plocka på mig allt möjligt jag kan tänkas behöva. Sedan när det mitt i natten är dags att laga mat så drar jag fram det jag köpt (+ använder mig av mitt lilla men fullproppade skafferiskåp och/eller de saker jag har i min låda i frysen) och lagar ihop något. Den här veckan har jag bland annat lagat pumpasoppa, pasta med sås på svarta bönor, spenat och soltorkade tomater, hjortskavsgryta med ris, pizza och pasta med sojafärssås. Det som imponerade klasskompisarna mest, var enkelt att göra, blev supergott och dessutom verkligen var en "slänga ihop saker jag har hemma"-rätt var pizzan; blandade ihop en enkel deg på mjöl, bakpulver, olja och vatten, hällde på lite färdig tomatsås och sedan på med alla grönsaker i kylen som börjar bli lite gamla, på med ost (har en påse färdigriven sådan i frysen) och in i ugnen en stund. Så enkelt och kul med matlagning! Kök är till för att improviseras i och bor man själv så är det dessutom ingen annan som ska äta maten så då är det bara en själv det straffar om det inte skulle bli så lyckat som man tänkt sig.    Oj, det här inlägget blev visst lite längre än vad jag tänkt mig. Började i tentapluggssmitning, gick vidare till mat och slutar med ett litet recept, ganska representativt av hur mina tankegångar går nu för tiden (förutom när jag faktiskt pluggar, då lyckas jag för det mesta vara fokuserad på uppgifterna jag ska lösa, måste bara finnas andra pluggande människor i närheten). HEJ BLOGGEN i alla fall, det var länge sen men förhoppningsvis ses vi snart igen!