STINAS VEGANSKA HÖSTGRYTA

Här får ni ta del av en av mina bästa höstgrytor. Vegan, nyttig och god. Här nedan är receptet och jag ska försöka vara så grundlig som möjligt så ni kan testa på att laga den hemma själva! Ni kommer älska den,  - 4 portioner svart ris- 1 rödlök- 2 vitlökslyftor- 2 tomater- 2 msk riven ingefära - 2-3 matskedar rapsolja- 2 matskedar tomatpuré- 1 matsked garam masala- 1 tsk gurkmeja- 1 tsk salt- 1/2 tsk svartpeppar-1 förpackning krossade tomater- 0,5 dl vitt ekologiskt vin- 2,5dl Oatly matlagningsgrädde- 1 grönsaksbuljongtärning- 200g spenat- 2 paket naturell tofú 1. Börja med att koka svart ris. Eftersom det tar 30-40 min att koka är det bra att förbereda. 2. Klyfta rödlök och tomater samt skiva vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran. 3. Hetta upp en panna med rapsolja, ca 1 1/2 matsked, fräs ihop rödlök, ingefära, vitlök, tomarpuré, garam masala, gurkmeja och svartpeppar i ett par minuter. 4. Tillsätt krossade tomater, tomater, oatly grädde, vin samt buljongtärning och sjud i ca 5 minuter. Vänd sedan ner spenaten. Enklare om man tar lite i taget. Låt sedan sjuda på svag värme. 5. Skär tofú i stora träningar/bitar och stek i rapsolja tills de får en stekyta. Blanda sedan ner tofú i grytan och tillsätt salt. 6. Låt sjuda ytterligare någon minut. 6. Smaklig måltid... And thank me later! ;) Hahaha. OBS! Tänk på att i största möjliga mån använda ekologiska råvaror. Det är godare, bättre för hälsan samt miljön. Alla ingredienser jag använde mig av ovan är ekologiska. Varför jag valde svart ris är för att det är fullproppat med antioxidanter och mycket godare samt nyttigare än vitt ris.  Kram / Stina