Pasta Alfredo

4 stora portioner ugnsbakad pasta alfredo400 g penne pasta3 st kycklingfilé1 msk grillkrydda2 msk rapsoljaSåsen:3 st vitlöksklyftor1 liter mjölk (valfri fethalt)5 msk mjöl200 g riven ost av valfri sort1-2 st hönsbuljongtärning (justera saltsmaken själv)SvartpepparGarnering:Finhackad persilja eller basilikaGör såhär:Värm ugnen till 225°. Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda runt om och ringla över olja. Grilla dem mitt i ugnen tills de är helt genomstekta, ca 15-20 min. Ta ut dem från ugnen och täck med folie tills de svalnar, de blir saftigare om de får vila en stund. Koka pastan al denté (med tuggmotstånd), sila av och ställ åt sidan. Finhacka vitlöken och stek på medelvärme under omrörning tills de mjuknar. Häll över mjölk, smula i buljongtärningen och vispa i mjölet. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar, den kommer att vara lite rinnig men tjocknar sen när du blandar de övriga ingredienserna. HIT kan du förbereda alla moment och tillaga rätten vid senare tillfälle om så önskas.Värm ugnen till 200°. Fördela kycklingfiléerna till tjocka strimlor. Vänd ner kyckling, ost, pasta och svartpeppar i såsen. Lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut och strö på finhackad persilja eller basilika. Servera med sallad och parmesanost bredvid.