HOMEMADE LEBANESE SWEET'S

I helgen så bakade jag och mami ett supergott och sockersött recept från Libanon som heter baklawa! man kan säga att de är fingerbites i storleken men också så lätt att äta för mycket av haha=otroligt goda!!så jag tänkte tipsa er om receptet idag,hope you like it! (56 bitar baklawa)INGREDIENSER1 paket filodeg (ca 500g) 200 g osaltad Smör 500 g nötter (sötmandel, valnötter och/eller pistage) SMAKSÄTTNING AV NÖTTER1-2 msk rosvatten1-2 msk socker 1-2 msk kanel eller kardemummaSIRAP4 dl socker 2 dl vatten 1 msk färskpressad citronGÖR SÅHÄR!Börja med att göra ordning din sirap, låt sirapen stå och putra men se till så att den ej blir karameliserad! sirapen ska vara genomskinlig!blanda sedan ihop ingredienserna till fyllningen av baklawan, jag använder mig utav en mixer för att mala nötterna tillsammans med en msk rosvatten samt socker och frivillig smaksättning (jag har dock ej valt att smaksätta de) smält smör och öppna sedan upp filodegen och placera den "pappertunna" degen på ett bord. applicera smör med hjälp av en pensel och vik in ena sidan av filodegen, applicera sedan fyllningen på en rad och rulla ihop degen till en lång smal rulle gör sedan om denna procedur tills all deg och fyllning är slut! placera rullarna i en ungnsplåt och skär de i önskad storlek!skjut in de i ugnen och låt de baka på 175 grader tills de fått  en gyllenbrun färg ca 30-40 min!När de är färdig bakade (och varma) häll då på sirapen  och garnera slutligen med hacade nötter (jag har använt mig utav pistage) et voila så har man en supergod mumsbit att bjuda på eller njuta av själv!hoppas ni gillade detta receptet, tryck gärna på hjärtat if u did! puss på er